måndag 20 oktober 2014

Virus

Mitt virus heter banan och han är en figur med skägg och är också ett hus. Han är blind och döv och jobbar som pilot. Han tycker om att äta metall och sladdar och han hatar att äta bananer, saxar, tejp, skruvar och allt annat i världen. Hans två ögon är inte bara två ögon för han kan skjuta med dom.

Hans intressen är att köra flygplan och när han kommer in i datorn så planterar han blommor och dansar. Han bor granne med trollet Vårtan.


Gjord av: Olivia  :):):):)

                             

onsdag 15 oktober 2014

SO Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan - Statue of liberty är en staty som står på ön Liberty Island. Statyn var en gåva till USA  från det franska folket. Det finns också en kopia av statyn i Tokyo, Paris och en liten i Sverige Göteborg. Statyn är 46 meter lång och sockeln är 47 meter lång.

Frihetsgudinnan gjordes av Gustave Eiffel som också har gjort Eiffeltornet. Den har blivit en symbol för demokrati och frihet.

Källa: ingen källa




     
                     
    
   

fredag 10 oktober 2014

Kinesiska muren

Den Kinesiska muren är en av Kinas största sevärdheter och blev i en internationell omröstning utsedd till ett av världens sju underverk. Med jämna mellanrum finns det vakttorn uppställda. Räknar man ihop dom blir det 24 000 stycken. Kinesiska muren räknas som jordens i särklass största och längsta byggnad.
 
Dom/Han började bygga muren redan 200 år före västerländsk tideräkning av Kinas förste kejsare Qin Shi Huangdi. Under hans tid attackerades dom flera gånger från norr.
 
 
Källa: www.beijing.se/sevardheter/kinesiska-muren/

                 

                              

onsdag 8 oktober 2014

Fantasy berättelse

Idag var det midsommar och jag skulle till humlebadet. När jag kom dit tog jag på mig mitt cyklop och hoppa ner i vattnet och då börja jag snurra runt och kunde nästan inte andas längre. Men efter några minuter var jag i en påhittad värld. Nu var mitt uppdrag att komma hem till nutid 2014. Jag skulle hitta portalen men det var jättestort här i denna påhittade världen. Jag titta mig omkring och lite längre bort såg jag en karta som jag sprang och hämta. När jag tog upp den så såg jag att jag just nu befann mig i Vinter-landet och så såg jag portalen vara i grannlandet Sommar-landet jag skulle ta mig dit med hjälp av kartan.

Jag gick och gick i flera timmar men tillslut orka jag inte mer och svimmade för jag var så hungrig. Efter ungefär 1 timme vakna jag och då var det natt. Men vart skulle jag få tag på mat? Jag fortsatte att gå för att också hitta mat. Och äntligen så såg jag lite kött som jag sprang fram och åt. Eller det var ganska mycket så jag kunde ta med mig och äta när jag blev hungrig alla dom här dagarna som jag måste gå för att komma hem till nutiden 2014.

Nu hade jag gått i 4 dagar och på nätterna har jag gömt mig i buskar och fått sova där. Det var väldigt tråkigt och jobbigt att bara gå jag ville göra något roligt. Jag fick syn på en skylt och på den stod det: Tivoli men jag visste inte vart det bara stod så. Men det var inte svårt och hitta för när jag titta åt vänster var det massor med karuseller, Affärer och hjul som man kunde spela på.

Jag stod i kö till en karusell som hette virvelvinden. Men plötsligt binder någon någonting för mina ögon och lyfter upp mig. Sen så kände jag att jag satt i en bil för jag hade bälte på mig. Det lukta väldigt äckligt i bilen den verkar vara väldigt gammal. Jag satt i bilen i flera timmar det hade ungefär gått 11 timmar men som tur var hade jag inte dött så hungrig och törstig som jag var och e. Plötsligt känner jag doften av godis och saft. Det läskade mig och kändes som att jag skulle svimma eller dö för jag svälter ihjäl. Nu har jag suttit i denna bilen i 16 timmar mer än ett dygn. Jag hörde en röst där framme i bilen som sa - Vi är framme om 3 minuter. Så nu var det inte så långt kvar det var bra.

Nu var vi framme och jag tog själv loss det jag hade för ögonen och då såg jag portalen till 2014 äntligen. Jag var i Sommar-landet det var därför det tog så lång tid. Men jag vet fortfarande inte vem som körde mig hit för den personen har sprungit iväg. Jag såg någon springa långt bort och han skrek till mig - Heeeeeejdåååååå. Och jag skrek tillbaka - Heeeeejdååååå påhittade värld nu ska jag tillbaka till 2014.

Jag hoppa in i portalen och det tog bara 3 sekunder och sen var jag i mitt hus och det var nutid 2014.
                                                     SLUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Hejdåååå!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fortsättning följer INTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!